Copa Libertadores de América 2009 World Cup 02
Copa Sudamericana 2021
Copa Libertadores 2022
Pan American Games 2023

Sausalito Stadium er et idrettsstadion som ligger i byen Viña del Mar , i Stor-Valparaíso , Chile , nær Laguna Sausalito . Everton spiller hjemme på denne arenaen , og eieren og operatøren er kommunen Viña del Mar. [ 1 ]

Sausalito Stadium ble fullført i 1929 under administrasjon av Don Gastón Hamel de Souza, ordfører i 3 perioder av byen. [ sitat nødvendig ] Den første kampen var 8. september 1929, og møtte Santiago Wanderers mot Unión Española . [ 2 ] Det var vertskap for verdensmesterskapet i 1962 og Copa América i 1991 og 2015 .

Historikk

Pro-Spa-styret i den illustrerte kommunen Viña del Mar , ledet av den daværende ordføreren, Gastón Hamel de Sousa, kjøpte i mars 1929 den 130 hektar store eiendommen fra Sociedad Población Vergara , som inkluderte en stor lagune, en hage , planteskole og et stort stykke land, hvor det senere ble prosjektert bygging av en idrettsplass, en velodrom, tribuner, en restaurant og en paviljong for idrettsutøvere, var det til og med planlagt å huse en zoologisk hage der.

Seks måneder senere, 8. september, ble El Tranque Stadium innviet med en kamp mellom Santiago Wanderers og det spanske idrettsforbundet i Santiago, hvor det lokale laget vant.

På 1960-tallet endret navnet sitt som et resultat av signeringen av søsterbyavtalen med den nordamerikanske byen Sausalito og i 1962 mens Gustavo Lorca Rojas var ordfører, godkjennelsen av lov nr. 13.364, som ga en rekke forhåndsressurser for byen, som tillot stadionet å bli ombygd og utvidet til 26 144 seter, pluss overnatting for media.

Sausalito Stadium ligger ved siden av en lagune som har et areal på åtte hektar, akkumulerer 400 tusen kubikkmeter vann og tømmes ved å renne over gjennom kanalene som når elvemunningen til Marga Marga.

Siden immigrasjonen i 1943, -til og med år før da den lokale ligaen ble spilt på banene til Gran Valparaíso-, er det hjemmet til Everton de Viña del Mar , en trofast godseier i byen og en stolt representant for Viña del Mars identitet.

Funksjoner

Offisielt hadde Sausalito Stadium en kapasitet på 18.000 tilskuere, et tall som i mange fotballkamper ble overskredet med flere tusen. I kampanjen i 1976 deltok for eksempel mer enn 30 000 mennesker på kampen mellom Everton og Colo-Colo. Etter jordskjelvet i februar 2010 fikk Colosseum betydelig skade på det sørlige galleriet, "Laguna"-sektoren, noe som reduserte evnen; redusere den til 8000 seere. [ referanse nødvendig ] I 2015 ble en større ombygging fullført som etterlot stadions kapasitet på 23 000 tilskuere. [ 1 ]​ Dimensjonene til spillefeltet er 105 meter lange og 68 meter brede. [ referanse nødvendig ] Takket være sin privilegerte beliggenhet og de behagelige klimatiske forholdene i området, er Sausalito Stadium et av idrettssentrene med det beste gresset i landet. [ referanse nødvendig ]

Det ligger noen få minutter fra sentrum av Viña del Mar, og har god belysning som tillater nattidrettsarrangementer. Noen ganger når kapasiteten til komplekset er overskredet, er den nærliggende bakken et forhøyet og ideelt sted å følge aktiviteten, siden du derfra har en uforlignelig utsikt over stadion. Bybusser sirkulerer veldig nærme, og har også sin egen parkeringsplass og et turiststed i utkanten av Sausalito-lagunen; hvor du kan besøke noen restauranter og nyte den hyggelige atmosfæren.

Det skal bemerkes at det er det eneste idrettsstedet hvor et lag fra regionen kunne oppnå sin førstedivisjonstittel. Dette er tilfellet med Everton , i åpningsturneringen i 2008 mot Colo-Colo, da de beseiret ham med 3 mål mot 0. [ sitat kreves ]

Ombygging

Den 19. juli 2012 kunngjorde presidenten for republikken, Sebastián Piñera , ombyggingen av flere stadioner for avholdelse av Copa América 2015 og verdensmesterskapet i fotball U-17 2015 ; siden ANFP valgte Viña del Mar som en av byene som skulle være vertskap for disse sportsbegivenhetene. [ 3 ]​ [ 4 ]​ Etter en rekke tilbakeslag, gjenåpnet stadion dørene fullstendig ombygd 3. juni 2015. Kapasiteten på stadion økte til 21 000 [ 1 ]​ tilskuere, og mange forbedringer ble gjort. For eksempel har den nå 735 m² offentlige toaletter, 200 m² snackbarer og 94,5 m² konferanserom. [ referanse nødvendig ]

VM- kamper 1962

I hagebyen ble alle kampene i gruppe C (sammensatt av Brasil , Spania , Mexico og Tsjekkoslovakia ), en kvartfinalekamp ( Brasil v/s England ) og en semifinale ( Tsjekkoslovakia v/s Jugoslavia ) spilt.

30. mai 1962 , kl. 15.00 Brasil 2:0 (0:0) Mexico Sausalito stadion, Vina del Mar
Zagallo Scoret i det 56. minutt 56'
Pele Scoret i det 73. minutt 73'
Rapportere Oppmøte: 10 484 tilskuere
Dommer: Gottfried Dienst (Sveits)
31. mai 1962 , kl. 15.00 Tsjekkoslovakia 1:0 (0:0) Spania Sausalito stadion, Vina del Mar
Stibranyi Scoret i det 80. minutt 80' Rapportere Oppmøte: 12 700 tilskuere
Dommer: Carl Erich Steiner (Østerrike)
2. juni 1962 , kl. 15.00. Brasil 0:0 Tsjekkoslovakia Sausalito stadion, Vina del Mar
Rapportere Oppmøte: 14 903 tilskuere
. Dommer: Pierre Schwinte (Frankrike)
3. juni 1962 , kl. 15.00. Spania 1:0 (0:0) Mexico Sausalito stadion, Vina del Mar
Peiro Scoret i det 90. minutt 90' Rapportere Oppmøte: 11 875 tilskuere
. Dommer: Branko Tesanic (Jugoslavia)
6. juni 1962 , kl. 15.00. Brasil 2:1 (0:1) Spania Sausalito stadion, Vina del Mar
Amarildo Scoret i det 72. minutt 72' , Scoret i det 86. minutt 86' Rapportere Adelardo Scoret i det 35. minutt 35' Oppmøte: 18 715 tilskuere
. Dommer: Sergio Bustamante (Chile)
7. juni 1962 , kl. 15.00. Mexico 3:1 (2:1) Tsjekkoslovakia Sausalito stadion, Vina del Mar
Diaz Scoret i det 12. minutt 12'
Del Aguila Scoret i det 29. minutt 29'
Hernandez Scoret i det 90. minutt 90' ( penn. )
Rapportere Masek Scoret i det 15. minutt 15' Oppmøte: 10 648 tilskuere
. Dommer: Gottfried Dienst (Sveits)

Kvartfinaler

10. juni 1962 , kl. 14.30. Brasil 3:1 (1:1) England Sausalito stadion, Vina del Mar
Garrincha Scoret i det 31. minutt 31' , Scoret i det 59. minutt 59'
Vava Scoret i det 53. minutt 53'
Rapportere Hitchens Scoret i det 38. minutt 38' Oppmøte: 17 736 tilskuere

Semifinale

13. juni 1962 , kl. 14.30. Tsjekkoslovakia 3:1 (0:0) Jugoslavia Sausalito stadion, Vina del Mar
Kadraba Scoret i det 48. minutt 48'
Scherer Scoret i det 80. minutt 80' , Scoret i det 84. minutt 84' ( pen. )
Rapportere Jerkovic Scoret i det 69. minutt 69' Oppmøte: 5.890 tilskuere

1991 Copa América - kamper

Åtte gruppe B-kamper (som består av Brasil , Colombia , Uruguay , Ecuador og Bolivia ) ble spilt.

9. juli 1991 URU Uruguay 1:1 (0:1) ECU Ecuador Sausalito stadion, Vina del Mar
Castro Scoret i det 73. minutt 73' Alex Aguinaga Scoret i det 36. minutt 36' Oppmøte: 18 000 tilskuere
. Dommer: Gastón Castro ( Chile )
9. juli 1991 BH Brasil 2:1 (1:0) BOLLE bolivia Sausalito stadion, Vina del Mar
Nett Scoret i minutt 5 5' ( penn. )
Hvit Scoret i det 47. minutt 47'
Sanchez Scoret i det 89. minutt 89' ( penn. ) Oppmøte: 18 000 tilskuere
. Dommer: José Ramírez ( Peru )

11. juli 1991 KÅL Colombia 0:0 (0:0) BOLLE bolivia Sausalito stadion, Vina del Mar
Oppmøte: 15 000 tilskuere
. Dommer: Francisco Farías ( Venezuela )
11. juli 1991 BH Brasil 1:1 (1:0) URU Uruguay Sausalito stadion, Vina del Mar
Joao Paulo Scoret i det 29. minutt 29' Mendez Scoret i det 66. minutt 66' Oppmøte: 15 000 tilskuere
. Dommer: Juan Carlos Loustau ( Argentina )

13. juli 1991 ECU Ecuador 4:0 (2:0) BOLLE bolivia Sausalito stadion, Vina del Mar
Aguinaga Scoret i det 32. minutt 32'
Avilés Scoret i det 42. minutt 42' , Scoret i det 73. minutt 73'
Ramírez Scoret i det 80. minutt 80' ( pen. )
13. juli 1991 KÅL Colombia 2:0 (1:0) BH Brasil Sausalito stadion, Vina del Mar
Fra Avila Scoret i det 35. minutt 35'
Iguaran Scoret i det 66. minutt 66'
. Dommer: Carlos Maciel ( Paraguay )

15. juli 1991 URU Uruguay 1:0 (1:0) KÅL Colombia Sausalito stadion, Vina del Mar
Mendez Scoret i det 19. minutt 19' Oppmøte: 30 000 tilskuere
15. juli 1991 BH Brasil 3:1 (1:1) ECU Ecuador Sausalito stadion, Vina del Mar
Mazinho II Scoret i minutt 8 8'
Marcio Santos Scoret i det 54. minutt 54'
Luiz Henrique Scoret i det 89. minutt 89'
Munoz Scoret i det 12. minutt 12' Oppmøte: 30 000 tilskuere
. Dommer: Juan Francisco Escobar Valdezr ( Paraguay )

Copa America 2015

Gruppe A

12. juni 2015, kl. 20.30. Mexico 0:0 bolivia Sausalito stadion, Vina del Mar
Rapportere Oppmøte: 14 987 tilskuere
Dommer: Enrique Cáceres

Gruppe B

20. juni 2015, kl. 18.30. Argentina 1:0 (1:0) Jamaica Sausalito stadion, Vina del Mar
Higuain Scoret i det 11. minutt 11' Rapportere Oppmøte: 21.083 tilskuere
. Dommer: Julio Bascuñán

26. juni 2015, kl. 20.30. Argentina 0:0 (5:4 s. ) Colombia Sausalito stadion, Vina del Mar

Gruppe A

20. oktober 2015 kl . 17.00 USA 2:2 (2:0) Kroatia Sausalito stadion , Vina del Mar
Pulisic Scoret i det 20. minutt 20'
Vazquez Scoret i det 40. minutt 40'
Rapportere Majic Scoret i det 65. minutt 65'
Ivanušec Scoret i det 77. minutt 77'
Oppmøte: 21 893 tilskuere
20. oktober 2015 kl . 20.00 Chili 1:5 (0:2) Nigeria Sausalito stadion , Vina del Mar
Allende Scoret i det 81. minutt 81' Rapportere Chukwueze Scoret på minutt 1 1' Scoret i det 61. minutt 61'
Nwakali Scoret i det 17. minutt 17' ( pen. )
Osimhen Scoret i det 66. minutt 66' ( pen. ) Scoret i det 86. minutt 86'
Dommer: Ruddy Buquet
23. oktober 2015 kl . 20.00 USA 1:4 (1:1) Chili Sausalito stadion , Vina del Mar
Vazquez Scoret i det 10. minutt 10' Rapportere Allende Scoret i det 20. minutt 20'
Mazuela Scoret i det 52. minutt 52'
Jara Scoret i det 86. minutt 86'
Moya Scoret på minutt 90+3 90+3'
Oppmøte: 19.321 tilskuere
Dommer: Matej Jug

Gruppe B

23. oktober 2015 kl . 17.00 Guinea 1:3 (0:2) Brasil Sausalito stadion , Vina del Mar
Sylla Scoret i det 83. minutt 83' Rapportere Lincoln Scoret i det 15. minutt 15' ( pen. )
Leandro Scoret i det 33. minutt 33'
Arthur Scoret i det 67. minutt 67'
. Dommer: Deniz Aytekin

16. runde

28. oktober 2015 kl . 17.00 Brasil 1:0 (0:0) New Zealand Sausalito stadion , Vina del Mar
Luis Henrique Farinhas Scoret på minutt 90+6 90+6' ( penn. ) Rapportere Oppmøte: 4265 tilskuere
. Dommer: Mohd Bin Yaacob
28. oktober 2015 kl . 20.00 Nigeria 6:0 (2:0) Australia Sausalito stadion , Vina del Mar
Osimhen Scoret i det 22. minutt 22' Scoret i det 73. minutt 73' Scoret i det 79. minutt 79'
Nwakali Scoret i det 25. minutt 25' ( pen. )
Essien Scoret i det 86. minutt 86'
Chukwueze Scoret i det 88. minutt 88'
Rapportere Oppmøte: 4265 tilskuere
. Dommer: Roberto Tobar

1. november 2015 , 16:00 Brasil 0:3 (0:3) Nigeria Sausalito stadion , Vina del Mar
Rapportere Osimhen Scoret i det 29. minutt 29'
Michael Scoret i det 30. minutt 30'
Anumudu Scoret i det 34. minutt 34'
Oppmøte: 5.880 tilskuere

Tredje plass

8. november 2015 , 16:00 Belgia 3:2 (0:0) Mexico Sausalito stadion , Vina del Mar

slutter

8. november 2015 , 19:00 Mali 0:2 (0:0) Nigeria Sausalito stadion , Vina del Mar