Mini-Tri
Velger(e)  Ana Galindo
Sett
Første kamp
Mexico 4:0 Honduras Port of Spain , Trinidad og Tobago – 26. august 1983 1983 Concacaf U16 Championship

Beste resultater)
Mexico 10:0 Panama Mexico City , Mexico – 14. mai 1985 1985 Concacaf U16-mesterskapet

Dårligste resultat(er)
Sovjetunionen 7:0 Mexico Saint John , Canada – 14. juli 1987 1987 U-16 verdensmesterskap

Verdensmesterskap
Deltakelser 14 (første gang i 1985 )
beste resultat ( 2005 og 2011 )
Concacaf U17-mesterskap
Deltakelser 17 (første gang i 1983)
beste resultat ( 1985 , 1987 , 1991 , 1996 , 2013 , 2015 , 2017 og 2019 )

Mexicos fotballag under 17 år er det representative herrelaget til det meksikanske fotballforbundet ( som er medlem av CONCACAF ) i de offisielle konkurransene i kategorien under 17 år; den dukket opp som en under-16 kategori, inntil den ettårige økningen gjort av FIFA i 1991. I denne kategorien ble Mexico verdensmester i Peru 2005 og for andre gang, som vertskap, i Mexico 2011 . Det er det mest suksessrike laget i sitt område, siden det har 8 Concacaf U17-mesterskap (i 1985, 1987, 1991, 1997, 2013, 2015, 2017 og 2019). [ 1 ]

Historikk

I oktober 2005 vant laget ledet av Jesús Ramírez verdensmesterskapet i Peru 2005 . Mexico ble plassert i gruppe B sammen med troppene til Uruguay, Tyrkia og Australia.

Veien begynte 16. september da "El Mini Tri" møtte Uruguay, Mexico overrasket da de på minutt 47 gjennom Carlos Vela åpnet scoringen; kort tid etter at den meksikanske troppen klarte å score for andre gang, denne gangen var det César Villaluz som scoret . Den andre kampen ble spilt i Lima hvor Mexico fikk sin andre seier i turneringen og med den kvalifiseringen mot Australia med en score på 3 til 0 med en dobbel av Carlos Vela og en til av Omar Esparza. Den tredje og siste kampen i gruppen møtte Tyrkia og et Mexico med mange innbyttere, resultatet var et nederlag for laget ledet av Jesús Ramírez med 2-1.

I andre runde møtte de et annet Concacaf -lag , Costa Rica, "mini-trien" begynte å tape på grunn av et selvmål av Efraín Juárez , han selv ulikt resultattavlene nær slutten av kampen, derfor gikk de inn i ekstraomganger hvor Carlos Vela og Ever Guzmán scoret for å vinne 3-1 og gå videre til semifinalen, noe Mexico ikke hadde oppnådd i konkurranser i lavere kategori siden U-20 verdensmesterskapet i 1977.

I semifinalen møtte de Nederland, som de slo 4-0 med 2 mål fra César Villaluz , samt mål fra Héctor Moreno og Ever Guzmán .

I finalen møtte de Brasil. Mexico begynte å vinne etter 24 minutter med et mål av Carlos Vela fra en popcorn-pasning fra Giovani dos Santos , fire minutter senere scoret Omar Esparza et mål utenfor området, i sluttminuttene scoret Ever Guzmán 3-0 og Mexico vant sitt første mål. verdensmesterskapet i fotball.

Etter nesten 6 år med det første mesterskapet; Mexico får sete for verdensmesterskapet i fotball under 17 år 2011 , 18. juni var dens første rival Nord-Korea på Morelos Stadium i Morelia , Michoacán vant det meksikanske laget 3-1; den andre 21. juni i Morelia spilte mot den afrikanske mesteren Kongo og beseiret den 2-1 med en vanskelig kamp og dårlig vær; Den 24. juni i Monterrey spilte Nuevo León Mexico mot sin tilsvarende fra Nederland i en komplisert kamp som vant 3-2.

I 16- delsfinalen 30. juni spilte Mexico mot Panama i Pachuca , Hidalgo , og vant seieren uten store komplikasjoner.

I kvartfinalen 4. juli spilte Mexico mot Frankrike på samme måte i Pachuca. Det meksikanske laget begynte med å vinne med et mål av Kevin Escamilla på minutt 14' og det franske laget utliknet før pause. I andre omgang satte Carlos Fierros mål på minutt 50 Mexico i semifinalen.

7. juliEstadio Territorio Santos Modelo . Mexico spilte mot Tyskland i en spennende kamp. Julio Gómez etter minutt 3 'satte scoringen til fordel for Mexico, men bare 9 minutter senere utlignet Tyskland kampen med et mål fra Samed Yesil og det gikk 1-1 ved pause. I andre omgang var det bare nok for Tyskland 15 minutter til å snu resultatet, Mexico fortsatte å prøve å utligne, og på minutt 76' Jorge Espericueta scorer et OL-mål og utligner; Julio Gómez ble skadet med et kutt i hodet forårsaket av sammenstøtet med en tysk spiller, men han kom tilbake til aksjon og i minutt 90 i et hjørnespark scoret han et chilensk mål for Mexico som skulle plasseres i den store finalen på Estadio Aztec .

Den 10. juli spilte Mexico finalen mot det uruguayanske landslaget med støtte fra et fullt Azteca Stadium , og på minutt 31 scoret Antonio Briseño ett av de 2 målene og de dro ved pause med den poengsummen. Allerede i andre omgang og nesten på slutten av kampen, en kontring fra Mexico i det 92. minutt, scoret Giovani Casillas målet som ga Mexico det andre U-17 verdensmesterskapet på hjemmebane og endte ubeseiret. [ 2 ]