KÅL Colombia
America Cup
BronseBrasil 2021Fotball

Yerry Fernando Mina González ( Guachené , Cauca , Colombia , 23. september 1994 ) er en colombiansk fotballspiller som for tiden spiller som sentralforsvarer for Everton FC i den engelske Premier League . [ 3 ] Han er også en internasjonal med det colombianske fotballaget .

Han begynte sin karriere i Deportivo Pasto . I 2013 ble han overført til Santa Fe , hvor han ble værende til begynnelsen av 2016, i denne klubben vant han Copa Sudamericana 2015 , noe som gjorde at han ble utpekt som "beste unge spiller" og inkludert i det ideelle laget til Copa Sudamericana . Han ville til slutt bli signert av Palmeiras og vinne det brasilianske mesterskapet i 2016 , og tjente forskjellige utmerkelser som "beste midtforsvarer" og "en del av det ideelle laget" i det brasilianske fotballmesterskapet. [ 4 ] Han ble også valgt ut i Ideal Team of America til avisen El País fra Uruguay .

Bane

Deportivo Pasto

Etter en kort periode i Millonarios Minor Divisions , debuterte Yerry 18 år gammel med Deportivo Pasto 20. mars 2013, under kommando av Flabio Torres , i en kamp som var gyldig for Colombia Cup mot Deportivo Cali . , [ 5 ] i som han gjorde godt. Mina skilte seg hovedsakelig ut for sin biotype, høyde og fysiske styrke, som ble supplert med hans hurtighet og tekniske forhold, i tillegg til å være en allsidig spiller som er i stand til å spille som midtbanespiller, som han raskt tiltrakk seg oppmerksomheten til viktige colombianske fotballklubber for. Han deltok i Copa Sudamericana 2013 , der laget hans klarte å få tilgang til 16-delsfinalen da de falt for Ponte Preta i Brasil.

Han scoret sitt første mål med Pasto-trøya i den colombianske ligaen 18. oktober 2013 mot Atlético Huila , i et spill inne i området, der han utnyttet høyden etter et innlegg. Til slutt ville kampen ende uavgjort med to mål.

Independent Santa Fe

På slutten av 2013 ville han bli bekreftet som ny spiller for Santa Fe . [ 6 ]

Mina ville komme for å forsterke cardenal-laget for første halvdel av 2014, der han skulle spille lokale turneringer i tillegg til Copa Libertadores 2014 , og ble presentert med nummer 25. Han debuterte med Santa Fe etter liga 24. januar 2014 i en kamp mot Rionegro Águilas hvis sluttresultat favoriserte Cardinals med 3 til 0. Mina vekslet tittelen som forsvarer i Cardenal-laget, men skulle nå sitt første mål med hovedløven mot Once Caldas i andre etappe av kvartfinalen i finalen i den colombianske ligaen, i det 39. minutt falt laget hans 0 til 2 og han "fant opp" en voldsom sko fra ytterkanten med høyre støvel fra omtrent 20 meter, for å sette ballen nær øvre høyre hjørne av målet, og scoret et mål og dømme billetten til semifinalen. Til slutt ble laget hans eliminert i semifinalen.

Til tross for ankomsten av Gustavo Costas , ville Mina for andre halvdel av 2014 fortsette å veksle eierskap i Santa Fe-laget og scoret et mål i 5-0-seieren mot Deportes Tolima og enda et mål i Clásico Bogotano på dato 8 i ligaen. som ville ende opp med å vinne Santa Fe 4 til 1. På slutten av semesteret endte Mina og teamet hans på andreplass i Colombia Cup , og ble også kronet til mester i 2014 Finalization Tournament .

For sesongen 2015 ble Mina konsolidert som en starter og en nøkkelspiller i stillaset til professor Costas. Han skulle vinne Superligaen mot Atlético Nacional , hvor han scoret et mål i den andre etappen. Senere skulle han score enda et mål i den historiske avslutningen fra Santa Fe 3 til 0 til chileneren Colo Colo , i gruppespillet i Copa Libertadores 2015 , en turnering der han skulle spille en god prestasjon når han nådde kvartfinalen. Det semesteret skulle han også score enda et mål i hovedstadens klassikere i den kontroversielle kampen på dato 18 i ligaen .

I andre halvdel av 2015 var Mina allerede blitt en kardinalreferanse og en åpenbaringsforsvarer for søramerikansk fotball. Han scoret enda et mål med løvens skinn 9. september i en gjestekamp mot Uniautónoma på dato 11 i avslutningsturneringen. Den ubestridte starteren i mesterlaget i South American Cup 2015 , [ 7 ] ble den gode spilleren født i Guachené tildelt oppfordringen om en forberedende mikrosyklus av det colombianske U-23- laget til OL-sluttspillet 2016. [ 8 ] Den 11. februar, han skulle score sin første brace i 3-0-tømmingen av Oriente Petrolero for den første fasen av 2016 Copa Libertadores .

SE Palmeiras

11. mai 2016 blir han offisielt presentert som en ny Palmeiras-spiller, og signerer ]9[2021.sesonger frem tilfemfor [ 10 ] Han scoret sitt fjerde mål i turneringen 24. september og ga klubben hans en 2–1 seier over Coritiba . 27. november ble han Brasileirão -mester i 2016 i en knapp seier mot Chapecoense , og ble valgt som den beste forsvareren i løpet av sesongen.

16. mars debuterte han i Copa Libertadores 2017 og scoret vinnermålet i det 90. minutt mot Jorge Wilstermann . [ 11 ] Den 27. april tapte Palmeiras 2-0 i første omgang, men i den andre klarte han å komme tilbake i Peñarol -feltet , og beseiret ham 2-3 med 2-2 uavgjort konvertert av Mina. [ 12 ] Den 18. juni slo Palmeiras Bahía 2-4 med Minas mål i det 83. Den 5. november dukket han opp igjen i det 34. minutt i klubbens tap mot Corinthians ; midtforsvareren hadde ikke spilt en kamp siden august på grunn av en skade påført i Copa Libertadores mot Barcelona de Guayaquil . [ 13 ]

FC Barcelona

11. januar 2018 ble overføringen hans til FC Barcelona kunngjort , i bytte mot 11 800 000 euro og en kontrakt som skulle ende i 2022 , hvis oppsigelsesklausul var på 100 millioner euro. [ 14 ] To dager senere ble den offisielt presentert på Camp Nou . [ 15 ] Han debuterte 8. februar, og erstattet Gerard Piqué i det 83. minutt i en 0-2-seier mot Valencia CF , i den andre etappen av Copa del Rey -semifinalen , hvorpå de gikk videre til finalen.

Hans debut som starter er 11. februar i en målløs uavgjort mot Getafe CFCamp Nou . Han erkjente imidlertid at sesongen hans på grunn av mangel på spill var veldig komplisert. [ 16 ]

Everton F.C.

Flere lag hadde vist sin interesse for spilleren. Mina trente ikke 7. august 2018 med FC Barcelona , ​​noe som øker ryktene om utgangen. [ 17 ] Den 9. august ble han overført til Everton i Premier League for 30 millioner euro. [ 18 ] Etter å ha tilbrakt flere måneder uten å spille på grunn av skade, kom debuten 3. november mot Brighton & Hove Albion som kom inn fra benken for Gylfi Sigurðsson og spilte de siste minuttene av kampen at de skulle vinne 3-1. I sin første kamp som startspiller 11. november kom han ut som spillets figur i den målløse trekningen på besøket til Chelsea . Hans første mål ble scoret 26. desember i en 5–1 seier mot Burnley .

Hans første doble i Europa var 1. februar 2020 for 3-2-comebacket som besøkende mot Watford FC , som var kampens figur.

Det første målet han scoret i sesongen 2020–21 kom 3. oktober i en 2–1 seier mot Brighton & Hove Albion . 19. desember scorer han målet om 2-1-seieren over Arsenal FC med et headet mål.

Landslaget

Han ble kalt opp til Colombia-landslaget tidlig i 2016 til vennskapskamper som forberedelse til Copa América Centenario . Samme år ble han innkalt til kvalifiseringskamper til VM.

Hans knockout-debut ville være 6. oktober 2016 og spille hele kampen i en knapp seier mot Paraguay i Asunción . 11. oktober scoret han sitt første mål med "tricoloren" i uavgjort 2-2 mot Uruguay i Barranquilla .

Hans første kamp med landslaget ble markert 13. juni 2017 i en 4-0 seier over Kamerun i en internasjonal vennskapskamp.

14. mai 2018 ble han inkludert av trener José Pékerman på den foreløpige listen over 35 spillere som skulle spille i verdensmesterskapet 2018 i Russland . [ 19 ] Han ville til slutt bli valgt ut fra den endelige 23-spillerlisten.

24. juni debuterte han ved verdensmesterskapet i 2018 i Russland, og åpnet kampen mot Polen på minutt 40 for en 3-0 seier i den andre kampen. 28. juni skulle han score målet for den colombianske klassifiseringen i det 74. minutt i en 1-0-seier over Senegal hvor han ville bli kåret til kampens figur. [ 20 ]

Den 3. juli, i 16-delsfinalen, scoret han utligningen i det 93. minutt mot England , [ 21 ] og tok kampen til ekstraomganger hvor de ble eliminert på straffe. Mina ville avslutte som Colombias toppscorer i verdenscupen med tre mål.

30. mai blir han valgt ut på den endelige listen over 23 spillere som skal spille Copa América 2019 i Brasil . [ 22 ] 3. juni 2021 åpnet han Colombias 0-3-seier over Peru for Qatar 2022-kvalifiseringen . [ 23 ]

# Dato Plass Rival Mål Resultat Konkurranse
1 11. oktober 2016 Roberto Meléndez Metropolitan Stadium , Barranquilla , Colombia URU Uruguay 2 - 2 2 - 2 Sluttspill 2018
to 13. juni 2017 Colosseum Alfonso Pérez , Getafe , Spania WRC Kamerun 2 - 0 4 - 0 Vennlig
3 13. juni 2017 Colosseum Alfonso Pérez , Getafe , Spania WRC Kamerun 3 - 0 4 - 0 Vennlig
4 24. juni 2018 Kazan Arena , Kazan , Russland POL Polen 0 - 1 0 - 3 VM i Russland 2018
5 28. juni 2018 Samara Arena , Samara , Russland SEN Senegal 0 - 1 0 - 1 VM i Russland 2018
6 3. juli 2018 Spartak Stadium , Moskva , Russland ENGELSK England 1 - 1 1 - 1 VM i Russland 2018
7 3. juni 2021 Nasjonalstadion , Lima , Peru PER Peru 0 - 1 0 - 3 Sluttspill 2022

Statistikk

Klubber

Oppdatert til siste kamp som ble spilt 6. august 2022.

totalt løp 202 19 52 4 40 7 294 30 0,1
  1. Inkluderer data fra Copa Colombia / Superliga de Colombia .
  2. Inkluderer data fra Copa Sudamericana / Copa Libertadores .
  3. ^ Inkluderer ikke mål i vennskapskamper.

Referanser

1. ^ "FIFA kalte "The Wall" en spiller av det colombianske landslaget" . BallVip . 26. juni 2018.
  3. Cali, redaksjonen The Country. "Yerry Mina, den 'store foten' til Barcelona" . elpais.com.co . Hentet 19. november 2021 .
  4. ^ "Mina, valgt til beste forsvarer for Brasileirao 2016" . A.S. Colombia . 13. desember 2016.
  5. Constantinos Papalias (11. januar 2018). "Yerry Mina og karrieren hans går videre gjennom 20 viktige datoer" . Sneglemål .
  6. ^ "Santa Fe bekrefter ny midtstopper for 2014" . Hentet 23. desember 2013 .
  7. ^ "Yerry Mina feiret tittelen med ren dans" . Arkivert fra originalen 5. mars 2016 . Hentet 29. desember 2015 .
  8. ^ "Yerry Mina, nyhet i årets siste syklus for U-23-landslaget" .
  9. ^ "Yerry Mina ble presentert som en Palmeiras-spiller" . Radiussnegl . 11. mai 2016 . Hentet 11. mai 2016 .
  10. ^ "Yerry Mina scorer sitt første mål i sin debut med Palmeiras" . Radiussnegl . Hentet 12. juli 2016 .
  11. ^ "Palmeiras vant i Libertadores med et pinefullt mål av Yerry Mina" . Radiussnegl . Hentet 16. mars 2017 .
  12. ^ "Mina er en figur i Palmeiras' comeback mot Peñarol" . Hentet 14. januar 2018 .
  13. ^ "Yerry Mina kommer tilbake til banen med et mål i nederlaget mot Corinthians" . sportsrcn.com . Hentet 14. januar 2018 .
  14. ^ "Barça gjør signeringen av Yerry Mina offisiell" . Hentet 11. januar 2018 .
  15. ^ "Dette var presentasjonen av Yerry Mina med Barcelona" . Hentet 13. januar 2018 .
  16. Mina tilstår prøvelsen sin og utelukker ikke hennes avgang
  17. Tiempo, Casa Editorial El. «Minutt for minutt etter signeringen av Yerry Mina: han trente ikke denne tirsdagen!» . futbolred.com . Hentet 7. august 2018 .
  18. ^ "Avtale med Everton om overføring av Yerry Mina" . F.C.Barcelona . Hentet 9. august 2019 .
  19. ^ "Pékerman gir foreløpig liste over 35 innkalt til Russland" . Hentet 14. mai 2018 .
  20. ^ "Afrika eliminert" . VozEd Magazine . Arkivert fra originalen 27. mai 2019 . Hentet 27. mai 2019 .
  21. ^ "Yerry Minas mål mot England, det mest minneverdige minnet" . entreopinion portal . Hentet 12. april 2020 .
  22. ^ "Liste over 23 colombianske spillere for Copa América Brazil 2019" . FCF.com . Hentet 30. mai 2019 .
  23. ^ "Colombia er annerledes og slår Peru i Lima" . A.S. Colombia . 3. juni 2021 . Hentet 4. juni 2021 .