arrangementer
1990 FIFA World Cup
UEFA European U21 Championship 2019

Stadio Friuli , også kjent som Dacia Arena av sponsorårsaker, er en fotballstadion som ligger i byen Udine , hovedstaden i den homonyme provinsen og tilhører regionen Friuli-Venezia Giulia , Italia . Udinese Calcio , eier av spillestedet siden 2013 , spiller hjemmekampene sine der . [ 1 ] Dette faktum gjør den svarte og hvite klubben til det andre italienske laget som eier stadionet etter innvielsen av Juventus Stadium i september 2011 .

Det ble innviet 27. september 1976 etter fem år med arbeider, hvis omtrentlige kostnad var 3000 millioner italienske lire . Etter renoveringen som fant sted mellom 2012 og 2015 , reduserte stadion kapasiteten til 25 000 tilskuere, alle innendørs og nærmere banen.

FIFA utpekte det som et av arenaene for fotball-VM i 1990 , spilt i Italia. I tillegg har det vært vertskap for seks kamper for det italienske fotballaget .

Historikk

Den 27. mars 1989 ble det gitt en hyllest til Zico , en Udinese-spiller mellom 1983 og 1985 , med en kamp mellom Brasil og et lag fra resten av verden som var farvel til den tidligere spilleren ved denne institusjonen og det brasilianske laget. .

Internasjonale kamper

Italiensk landslag

Det italienske fotballaget har spilt totalt syv kamper i Friuli, med en total balanse på fem seire og to uavgjorte for Squadra Azzurra .

17. november 1979 , kl. 13.00 Italia 1:0 (1:0) sveitsisk Stadio Friuli, Udine
Graziani Scoret i det 25. minutt 25'
Tardelli Scoret i det 58. minutt 58'
Rapportere Oppmøte: 33 000 tilskuere
Dommer: Arne Eriksson (Sverige)

19. april 1981 , kl. 13.00 Italia 0:0 (0:0) Det demokratiske Tyskland Stadio Friuli, Udine
Rapportere Oppmøte: 20 149 tilskuere
. Dommer: John Hunting (England)

26. mars 1986 , kl. 13.00. Italia 2:1 (0:0) Østerrike Stadio Friuli, Udine
Altobelli Scoret i det 55. minutt 55'
Di Gennaro Scoret i det 76. minutt 76'
Rapportere Oppmøte: 28 182 tilskuere
. Dommer: Victoriano Sánchez Arminio (Spania)

6. september 1995 Italia 1:0 (1:0) Slovenia Stadio Friuli, Udine
Ravanelli Scoret i det 12. minutt 12' Rapportere Oppmøte: 18.532 tilskuere
. Dommer: Ladislav Gadosi (Slovakia)

10. oktober 1998 , kl. 13.00 Italia 2:0 (1:0) sveitsisk Stadio Friuli, Udine
Del Piero Scoret i det 18. minutt 18' Scoret i det 62. minutt 62' Rapportere Oppmøte: 40 000 tilskuere
. Dommer: Alain Sars (Frankrike)

10. september 2008 , 20:50 Italia 2:0 (1:0) Georgia Stadio Friuli, Udine
De Rossi Scoret i det 17. minutt 17' Scoret i det 89. minutt 89' Rapportere Oppmøte: 25 658 tilskuere
Dommer: Thomas Einwaller (Østerrike)

24. mars 2016 20:45 Italia 1:1 (0:0) Spania Stadio Friuli, Udine
Distinguished Scoret i det 68. minutt 68' Rapportere Aduriz Scoret i det 70. minutt 70' Dommer: Deniz Aytekin (Tyskland)

1990 FIFA verdensmesterskap

Byen Udine var sammen med Verona vertskap for gruppe E-kampene i fotball-VM i 1990 .