Bane
Merk: → indikerer at den var i utlånt stand .
offesiell nettside

Darío Ismael Benedetto ( Berazategui , Buenos Aires , 17. mai 1990 ) er en argentinsk fotballspiller som spiller som spiss . Han spiller for tiden for Club Atlético Boca Juniors i Argentine Professional Football League .

Spissen vant tre (3) førstedivisjonsmesterskap , to med Boca Juniors og ett med Arsenal , også to (2) Concacaf Champions League med Club América . Han rangerer også for tiden tjuetredje (23) i Boca Juniors' toppscorertabell gjennom tidene . I tillegg har han vært internasjonal med det argentinske fotballaget siden 2017 .

Målscorerens barn er Helena og Felipe.

Biografi

Darío Benedetto ble født 17. mai 1990 i byen Berazategui , Buenos Aires . Oppvokst sammen med søskenbarnene sine, trente han i de lavere rekkene av Independiente . Da han var tolv år gammel, mens han spilte en finale for Evita Games i Berazategui, fikk moren hans, som støttet ham på banen, en hjertestans og kom seg ikke til sykehuset i live. Etter å ha mistet det, forlot Benedetto fotballen og bestemte seg for å jobbe med faren som murer . I løpet av den tiden dannet han et cumbia-band med broren Lucas kalt El Pato som brakte ham til TV tre ganger på América-kanalen . Men da han var sytten og rykket opp til Arsenals reserve, fokuserte han på fotball igjen. Senere bestemte han seg sammen med faren for å flytte til La Plata . [ 2 ]

Bane

Sarandí Arsenal

Den 9. november 2007 debuterte han på Arsenal de Sarandí i Argentina, i en kamp mot Boca Juniors for dato 14 i Apertura-turneringen det året, og gikk inn gjennom Luciano Leguizamón . Han konverterte sitt første mål mot Lanús for Clausura-turneringen i 2009 . Han ble senere lånt ut for å spille for Defensa y Justicia og Gimnasia de Jujuy , fra den andre kategorien av argentinsk fotball. Med «Ulven» fra Jujuy eksploderte Pipa og scoret 11 mål på 19 spilte kamper. Etter sin flotte tid i Nord-Argentina returnerte han til Arsenal hvor han ble mester i den lokale turneringen, men med liten deltagelse.

I finaleturneringen 2013 gir Gustavo Alfaro ham muligheten til å være lagets startende, og Pipa gjør det meste ut av det ved å score mål mot Unión de Santa Fe og River PlateEl Monumental . I Copa Libertadores scorer han sitt første internasjonale mål fra et frispark mot The Strongest på høyden av La Paz , og senere skulle han score ytterligere to mål mot São Paulo og Atlético Mineiro .

På grunn av sitt flotte semester med Viaduct , endte han i midten av 2013 opp med å bli solgt definitivt til Xolos of Tijuana . [ 3 ]

Xolos fra Tijuana

I 2013 ble han kjøpt av Liga MXs Xolos de Tijuana for Apertura-turneringen 2013 . [ 4 ] Han debuterte 19. juli med et hattrick mot Atlas . Totalt skulle han score 23 mål på 50 kamper, og frem til det øyeblikket han dro var han den unge klubbens toppscorer gjennom tidene. Hans gode prestasjoner fanget oppmerksomheten til América . [ 5 ]

Amerika

15. mars 2014 ble den presentert i Amerika . Hans første mål ble scoret mot Monterrey i en vennskapskamp, ​​mens hans første offisielle mål var mot Tigres de la UANL . Den 8. april 2015, for den andre etappens semifinale i CONCACAF Champions League , klarer han å score 4 mål mot Herediano fra Costa Rica og dermed samarbeide for Amerika for å overvinne et uheldig aggregat på 3 mål. [ 6 ] Den 29. april 2015, i den andre etappen av CONCACAF Champions League-finalen , oppnådde han et hat-trick, og ble samtidig nominert som den mest verdifulle spilleren i konkurransen. [ 7 ]

På slutten av avslutningsturneringen 2016 , gjorde hans lave spilletempo, konstante skader og høye krav fra styret at Benedetto ba om å forlate klubben, noe som overkommandoen først tvilte på, men med forhandlinger mellom klubb og spiller fikk de dem til kommer til en god del for å slippes ut av laget.

Boca Juniors

Sesongen 2016–17

Den 6. juni 2016 signerte han med Boca Juniors , [ 8 ] laget som han erklærte seg som fan av til det punktet å bidra med USD 1 000 000 for hans signering for totalt USD 6 000 000. Hans debut Den offisielle kampen var mot Independiente del Valle for den første etappen i Copa Libertadores semifinale . Hans første mål for Ribera-klubben var mot Santamarina i 32-delsfinalen i Copa Argentina , i en kamp som Boca vant 2-1. 25. september klarte han å score sin første trilling med Boca, i en kamp for First Division-turneringen mot Quilmes . Han konverterte et backheel-mål, et annet fra utenfor området som gikk inn i hjørnet av målet forsvart av César Rigamonti , og det siste med en heading, til finalen 4-1. Den dagen scoret han ikke bare tre mål, men assisterte også Ricardo Centurión som en hæl, og la dermed til fire mål på fem kamper med xeneize -skjorten .

Den 16. oktober, i en kamp mot Sarmiento de Junín , fikk Benedetto en forstuing, etter at Jonathan Santana falt på høyre kne i en luftstrid, og ble erstattet av Walter Bou 25 minutter ut i første omgang. Etter det som skjedde mot Junín-laget , ville "Pipa" forbli utenfor banen i en måned. Imidlertid, 18 dager etter skaden, spilte han andre omgang mot Rosario Central for Copa Argentinas kvartfinale , og erstattet Wilmar Barrios . Benedetto scoret stoppemålet med en heading på 90+4', men det var allerede for sent, og Boca ble eliminert fra konkurransen etter å ha tapt 2-1 mot skurkene .

6. november scorer han to mål mot Gimnasia y Esgrima de La Plata for å oppnå Bocas første borteseier i mesterskapet 2016-17, kampen endte med resultatet 3-0 i favør av Boca. 11. november, i en vennskapskamp mot Sevilla , holdt i Spania , scoret han lagets første mål. Denne kampen endte 4:3 til fordel for Boca. [ 9 ] Den 27. november scorer han det første målet i en klassiker: mot San Lorenzo , i minutt 20. Noen sekunder etter å ha scoret det første målet for xeneize , er han skadet og erstattes av Walter Bou .

11. mars 2017 konverterte han offisielt igjen, og scoret en dobbel mot Banfield på dato 15 i det lokale mesterskapet . Denne kampen ville ende 2-0 til fordel for Boca Juniors , i den første offisielle kampen i 2017 for laget.

4. juni 2017 konverterte målscoreren til en klassiker igjen, denne gangen mot Independiente de Avellaneda , og scoret en dobbel i 3-0-seieren.

'Pipa' avsluttet sin kampanje som mester og også toppscorer i mesterskapet, med en utrolig markering på 21 mål på 25 kamper, ettertraktet av anerkjente klubber som Roma og Milan (begge tilhører den italienske Serie A ). Spissen var imidlertid sikker på å bli for å spille neste Copa Libertadores med xeneize .

Sesongen 2017–18

15. august 2017 spilte han sesongens første kamp, ​​med to mål i Bocas seier mot Gimnasia y Tiro de Salta for den 32. runden av den argentinske cupen . Dager senere scoret han to ganger mot Olimpo i starten av den argentinske Superligaen , og nådde sin syvende dobbel med xeneize-trøya. Hans store fotballøyeblikk ga ham en oppfordring til det argentinske landslaget , det første i hele karrieren.

10. september 2017 fortsatte scoringsrekka hans og han scoret mot Lanús . Det var en vanskelig kamp på grunn av spillefeltet, siden kampen ble spilt på en veldig regnfull dag. Han rørte den knapt 17 ganger i den kampen, og det var nok til å omsette et mål for xeneize -laget . Tre dager senere scoret han kampens eneste mål mot Guillermo Brown for Copa Argentina fra straffe . Etter en journalistisk analyse ble det avslørt at Benedetto i midten av september ble rangert som nummer fire blant verdensscorerne i 2017, med 20 mål på samme antall spilte kamper, kun overgått av Harry Kane (gjennomsnittlig 1,07), Lionel Messi ( 1.03) og Edinson Cavani (1.00, i 34 PJ). [ 10 ]

29. oktober 2017 scoret han en brace mot Belgrano . Frem til dette tidspunktet ville han vært Bocas toppscorer i den argentinske Superligaen , med 8 mål omsatt på 7 kamper. Han ville ikke konvertere mål i den argentinske fotball-superclásicoen som ble spilt 5. november 2017 på Monumental stadion .

I 1-2-tapet mot Racing på hjemmebane, 19. november, pådro han seg et revet korsbånd, [ 11 ] måtte byttes ut i komplementet. Denne skaden var så alvorlig at han av denne grunn savnet resten av 2017 og deler av 2018, og etter å ha gjennomgått en operasjon begynte han å komme seg.

Sesongen 2018–19

Etter åtte måneder uten å spille, returnerer Benedetto til fotballbanen i en vennskapskamp mot Independiente Medellín , men etter en hard foul mot ham, ville han bli skadet igjen med en plage, men denne gangen med kortere restitusjonstid. Han skulle offisielt returnere 30. august 2018 i den andre etappen i Paraguay mot Libertad for 16-delsfinalen i Copa Libertadores , der han skulle gi to viktige assists for Cristian Pavón og Mauro Zárate for å score 1-1 og 2-1 , som ville ende med en 4-2 seier for xeneize , og gikk videre med et samlet resultat på 6-2 til kvartfinalen, hvor de skulle møte Cruzeiro . Der vant Boca 3-1 sammenlagt, noe som tillot dem å nå semifinalen i konkurransen. I dette tilfellet spilte Benedetto noen minutter mot det brasilianske laget, men scoret ikke mål.

24. oktober arrangeres den første etappen i Copa Libertadores -semifinalen der Boca og Palmeiras møtte hverandre på La Bombonera . Etter en veldig jevn kamp som var uavgjort, 32 minutter ut i andre omgang, kom Benedetto inn for å erstatte Ramón Ábila , som fortsatt ikke hadde klart å score siden han kom tilbake for å spille etter sin alvorlige skade. Innspillet hans var avgjørende, da han omsatte det første headet målet fra et hjørnespark sendt av Sebastián Villa , og et par minutter senere, nesten mot slutten, omsatte han det andre målet snurrende med ballen (fordi han hadde ryggen til buen når han mottar en pasning fra Pablo Pérez ) på en slik måte at han unnslipper Luan og med en kraftig høyrefot fra utenfor området scorer han 2-0 for at Boca skal vinne den første etappen. Partiets figur ble valgt i møtet. Noen dager senere konverterte 'Pipa' igjen i den andre etappen mot samme rival, men som gjest var det det avgjørende målet som beseglet finalen 2-2, noe som førte til at Boca avanserte med et globalt resultat på 4-2, og i dette måte, slik at xeneize kan spille en Copa Libertadores-finale igjen (siste gang var i 2012 -utgaven , seks år tidligere). Boca oppnådde etter dette resultatet rekorden for å være klubben som spilte flest finaler i konkurransens historie, og nådde 11 finaler totalt, og samtidig slo Peñarol fra Uruguay (som har spilt 10 finaler).

Motstanderen i finalen ville være River Plate , dette er den første argentinske fotball-superclásicoen i en kontinental konkurransefinale. Den 11. november 2018 ble den første etappen spilt på La Bombonera , Cristian Pavón ville lide en skade i første omgang, og Benedetto kom inn i hans sted. Kampen var uavgjort 1-1, men i det første minuttet av tilleggstid satte Benedetto en heading, og satte Boca 2-1 over River før pause. River ville senere utligne, og endte med en score på 2-2.

Den andre etappen ble spilt søndag 9. desember på Santiago Bernabéu Stadium i byen Madrid , Spania , som Benedetto startet for. Etter 44 minutter konverterte Benedetto, og satte Boca opp på resultattavla, han ville bli erstattet av Ramón Ábila på 62' av andre omgang. Kampen gikk til ekstraomgang med Boca som spilte med 9 mann etter at Wilmar Barrios ble utvist og Gago ble skadet . Den endte 3 til 1 til fordel for River.

Spissen kom tilbake til offisiell aktivitet 27. januar 2019, i en kamp om det lokale mesterskapet mot Newell's Old Boys fra Rosario . Kampen endte med uavgjort 1-1; Maxi Rodríguez scoret i det 25. minutt for å sette rojinegro opp , men Benedetto ga rabatt for xeneize i det 78. minutt, hans første i sesongen 2018-19 . 3. februar skulle han score et nytt mål (fra en straffe) mot Godoy Cruz . 13. mars skulle han score sitt tredje mål så langt i år mot Deportes Tolima fra Colombia , i første etappe av Copa Libertadores gruppespill , og øke Bocas poengsum ved å gjøre 2-0 (lagkameraten hans Mauro Zárate ville forsegle resultatet kl. 60'). 10. april scoret Benedetto igjen for Libertadores mot Jorge Wilstermann i andre omgang, og gjorde 2-0 på straffe etter 63 minutter, etter å ha bommet på en annen på 32'. 24. april scoret han et straffemål mot Deportes Tolima igjen, denne gangen, i den andre etappen; Han klarte også å assistere Mauro Zárate slik at han scoret det første xeneize -målet .

Olympique de Marseille

I juli 2019 ble samtaler mellom Olympique de Marseille og spillerens representant kjent, som til slutt skulle avsluttes med spillerens overgang til les Olympiénnes , i den grad forhandlinger mellom klubbene er avsluttet. [ 12 ] Selv treneren André Villas-Boas uttalte på en pressekonferanse: "Vi er veldig nærme på å nå det endelige punktet i forhandlingene. Jeg tror vi kan ha det neste uke, jeg håper det . " [ 13 ]

Etter mange vendinger dro Boca-spissen til den europeiske klubben for en sum nær 18 millioner dollar, selv om han forsikret at "Jeg kommer tilbake til Boca, jeg er ikke i tvil. Hvis det ikke er som spiller, vil det være som fan . " [ 14 ]

Elche

Han ble lånt ut til Elche fra Spania , der han spilte sesongen 2021-22 og konverterte 2 mål og en assist i 14 kamper. Etter å ha deltatt som starter et par ganger i det spanske laget, søkte spilleren en vei ut gjennom klubbens representant, dette var bestemt til første divisjon i Argentina . [ 15 ]

Gå tilbake til Boca Juniors

21. januar 2022 ankom spissen fra Spania til Boca Juniors for et omtrentlig beløp på 10,5 millioner dollar. [ 16 ]

Tjue dager senere kom spissen tilbake til målet med Boca-skjorten, denne gangen scoret han mot Colón hjemme for første date i ligacupen i en kamp som endte 1-1, han scoret en dobbel igjen, denne gangen mot IndependienteEstadio Libertadores de América på dato 4 av det samme i en kamp som endte 2-2, samme måned scoret han 2 mål mot Always Ready hjemme i gruppespillet til Copa Libertadores i en kamp som endte med 2-0 seier. Deretter scoret han et mål på dato 11 i ligacupen mot Godoy Cruz hjemme i uavgjort 1-1, ytterligere 2 på dato 13 mot Barracas Central hjemme i en kamp som endte med seier 2-2. 0 og enda en på dato 14 mot TigreJosé Dellagiovanna Stadium i nok en 0-2 seier. 17. mai, på sin 32-årsdag, scoret han også for Xeneize, denne gangen mot Corinthians i gruppespillet til Copa Libertadores på hjemmebane, og kampen endte 1-1. [ 17 ]

Den 22. mai samme år vant han sin første tittel i sin andre trolldom med Xeneize, dette var Professional League Cup , og beseiret Tigre i finalen . I juni konverterte han en spenne igjen mot Tigre for 2022 Primera División Championship . [ 18 ] Dette førte til at han plasserte seg i den tjuetredje posisjonen som toppscorer i Boca Juniors historie . [ 19 ]

Den 5. juli 2022, i nederlaget til Boca Juniors mot Corinthias i 16-delsfinalen av Copa Libertadores , hadde spissen for første gang i sin historie ulykken med å misse to straffer i samme kamp, ​​i første omgang. 32 minutter ut i første omgang på grunn av en feil begått av forsvarsspiller Raul Gustavo Pereira Bicalho, hvis skudd traff stolpen, og deretter i straffesparkkonkurransen, hvor skuddet hans gikk langt fra det rivaliserende målet. [ 20 ]​ [ 21 ]

11. september kom Benedetto tilbake til målet etter 10 kamper, og konverterte en heading i superclásico mot River Plate . [ 22 ]​ [ 23 ]

Landslaget

27. august 2017 ble han kalt opp til det argentinske landslaget for å spille den månedens kvalifiseringsdobbelthode mot Uruguay og Venezuela , og ble valgt av Jorge Sampaoli som en av hans midtspisser (den andre var Mauro Icardi ). [ 24 ] Benedetto kom inn etter 63 minutter for Paulo Dybala i komplementet til kampen mot Vinotinto , som endte uavgjort med ett mål. [ 25 ] På den siste dagen av kvalifiseringen startet han mot Peru så vel som på siste dato mot Ecuador , der Argentina vant 3-1 og oppnådde den etterlengtede kvalifiseringen til VM med et hat-trick fra sin kaptein Lionel Messi . Han var da til stede i novembers vennskapskamper mot Russland og Nigeria , og gikk inn i de siste 45 minutter ut i andre omgang i stedet for Sergio Agüero .

7. mars 2019, på grunn av nivået han viste siden han kom tilbake til offisiell aktivitet, mottok Benedetto en ny innkalling til landslaget, denne gangen da han ble innkalt av Lionel Scaloni som en av hans tre midtspisser (og en av de ti av den lokale fotballen) for å bestride den doble FIFA-datoen den måneden mot Venezuela og Marokko , den siste før Copa América som ble holdt det året . Han så handling i det som var 1-3-nederlaget mot Vinotinto , hvor han kom inn i komplementet til Lautaro Martínez (scorer for det eneste argentinske målet) og kunne ikke konvertere.