Gavin Creel



All kunnskapen som mennesket har samlet i århundrer om Gavin Creel er nå tilgjengelig på internett, og vi har samlet og bestilt den for deg på en mest mulig tilgjengelig måte. Vi vil at du skal kunne få tilgang til alt relatert til Gavin Creel som du vil vite raskt og effektivt; at opplevelsen din er hyggelig og at du føler at du virkelig har funnet informasjonen om Gavin Creel som du lette etter.

For å nå våre mål har vi gjort en innsats for ikke bare å få den mest oppdaterte, forståelige og sannferdige informasjonen om Gavin Creel, men vi har også passet på at utformingen, lesbarheten, lastehastigheten og brukervennligheten til siden være så hyggelig som mulig, slik at du på denne måten kan fokusere på det essensielle, kjenne til all data og informasjon som er tilgjengelig om Gavin Creel, uten å måtte bekymre deg for noe annet, vi har allerede tatt hånd om det for deg. Vi håper vi har oppnådd vårt formål og at du har funnet informasjonen du ønsket om Gavin Creel. Så vi ønsker deg velkommen og oppfordrer deg til å fortsette å nyte opplevelsen av å bruke scientiano.com.

Gavin Creel
Gavin Creel 2010.jpg
Creel på den 21. GLAAD Media Awards i 2010
Født
Gavin James Creel

( 1976-04-18 )18. april 1976
Findlay , Ohio , USA
Alma mater University of Michigan
Okkupasjon
År aktive 1997 - i dag
Musikalsk karriere
Sjangere
Instrumenter
  • Vokal
Nettsted www .gavincreel .com

Gavin James Creel (født 18. april 1976) er en amerikansk skuespiller, sanger og låtskriver mest kjent for sitt arbeid innen musikkteater . Creel debuterte på Broadway i 2002 i hovedrollen som Jimmy i Thorightly Modern Millie før han spilte hovedrollen som Claude i 2009 Broadway -vekkelsen av Hair , begge Tony Award -nominerte forestillinger. Fra 20122015 spilte han hovedrollen som eldste Price i Mormons bok ; han mottok en Laurence Olivier -pris for å ha opprinnelsen til rollen i West End -versjonen av musikalen og har spilt rollen i US National Tour og på Broadway. I 2017 mottok han en Tony -pris for sin opptreden som Cornelius Hackl i Broadways Hello, Dolly! .

Andre scenekreditter for ham inkluderer La Cage aux Folles (2004), She Loves Me (2016) og Waitress (2019) på Broadway, Mary Poppins (2006) og Waitress (2020) i West End, og de nasjonale turene i berømmelse (1998) og Flashdance (2012). Først og fremst en teaterskuespiller, er hans mest bemerkelsesverdige filmrolle som Bill in Eloise på Plaza og oppfølgeren til juletema .

Tidlig liv

Creel ble født i Findlay , Ohio . Han gikk på Findlay High School og ble uteksaminert i 1994. Han tok sin Bachelor of Fine Arts i musikkteater ved University of Michigan School of Music, Theatre & Dance i 1998.

Karriere

19972002: Tidlig karriere

Creel begynte sin profesjonelle karriere innen regionalt teater . Noen av hans tidligste studiepoeng er som en del av den bosatte rollebesetningen i Pittsburgh CLO , et repertoarsteater , for sesongene 1997 og 1998; hovedsakelig ensemble roller, noen av hans åtte produksjoner er det inkludert Kiss Me Kate , La Cage aux Folles , og On the Town . Andre aksjeteaterkreditter rundt denne tiden inkluderer produksjoner i Massachusetts og staten New York.

Etter eksamen, spilte Creel Nick Piazza i åpningen av den nasjonale turnéen i Fame i 1998 . I 1998-1999 opptrådte turen i byer inkludert Toronto, Washington, DC og Chicago. Etter turen fortsatte han å opptre i regionalt teater før han flyttet til New York City på begynnelsen av 2000 -tallet. I 2001 var han swing i den originale off-Broadway-produksjonen av Bat Boy: The Musical . Han deltok også i workshopen 2001 om Spring Awakening .

20022012: Grundig moderne Millie og Hair

I 2002 debuterte Creel på Broadway i den originale produksjonen Thorightly Modern Millie , med sceneversjonen av Jimmy Smith overfor Sutton Fosters Millie Dillmount. En gjennombruddsforestilling, han ble nominert til Tony Award for beste opptreden av en ledende skuespiller i en musikal . Etter at han gikk fra showet i april 2003, opptrådte han i den originale Chicago -produksjonen av Stephen Sondheim 's Road Show , deretter med tittelen Bounce , og spilte inn det originale rollebesetningsalbumet for Bright Lights, Big City , blant andre produksjoner og workshops. Det var bemerkelsesverdig at han debuterte som skuespiller i 2003-filmen Eloise at the Plaza og dens oppfølging Eloise i julen som Bill.

Han kom tilbake til Broadway i 2004 i vekkelsen La Cage aux Folles . Han spilte Jean-Michel gjennom hele produksjonen. I 2006 debuterte han West End i Mary Poppins . Han erstattet Bert i den originale produksjonen. Også i 2006 ga han ut sitt debutstudioalbum Goodtimenation.

Han kom tilbake til Broadway i 2009 i vekkelsen av Hair . For sin hovedrolle som Claude, mottok han sin andre Tony Award -nominasjon for beste skuespiller i en musikal. Han og resten av rollebesetningen opptrådte i London gjennom 2010 da produksjonen ble overført til West End. Etter Hair spilte han hovedrollen i verdenspremieren på Prometheus Bound og den originale turnéen i USA i Flashdance -musikalen; den nasjonale turen ble forventet å fungere som en produksjon før Broadway, men ble ikke overført.

2012 - i dag: Mormons bok og Hello Dolly!

Fra 2012 til 2015 spilte Creel i en serie produksjoner av Mormons bok . Han spilte først hovedrollen som Elder Price i First Nation Tour i showet i 2012. Deretter oppsto han rollen i musikalens originale West End -produksjon; for denne forestillingen ble han tildelt beste skuespiller i en musikal ved Laurence Olivier Award 2014 , de mest prestisjefylte teaterprisene i Storbritannia. Etter West End -løpet sitt, returnerte han til turnéproduksjonen i flere måneder før han begynte på Broadway -rollebesetningen i 2015.

Creel spilte den suave selgeren Steven Kodaly, overfor Jane Krakowski , i Broadway -vekkelsen av She Loves Me i 2016 . Showet var en kritisk suksess, og produksjonen ble det første Broadway-showet som ble streamet . Siden den gang har innspillingen vært en del av PBS -serien Great Performances .

I 2017 begynte han å spille Cornelius Hackl i Broadway -vekkelsen av Hello, Dolly! med Bette Midler i hovedrollen . For sin rolle ble Creel tildelt Tony Award 2017 for beste skuespiller i en utvalgt rolle i en musikal . I 2019 overtok Creel rollen som Dr. Pomatter i Broadway -produksjonen av servitrisen . Deretter spilte han rollen i West End -produksjonen av musikalen.

I 2021 dukket Creel opp i to episoder av American Horror Stories overfor Matt Bomer og Sierra McCormickFX on Hulu .

Personlige liv

Creel er åpent homofil . Han er fast på LGBT RFamilyVacations -cruise med Rosie O'Donnell . Han er også en av grunnleggerne, sammen med Rory O'Malley og Jenny Kanelos, fra Broadway Impact, en LHBT -aktivistgruppe. Han er en alumnus av Findlay First Edition Show Choir. Han var i et forhold med skuespilleren Jonathan Groff i 2009.

Creel tok en midlertidig permisjon fra Hello, Dolly! mars 2018 av medisinske årsaker.

I 2020, dager etter at han forlot servitrisen i London, kunngjorde Creel at han hadde fått diagnosen COVID-19 .

Fungerende studiepoeng

Teater

Tilpasset fra About The Artists og Broadway World .

År Forestilling Rolle Sted Merknader
1998 En morsom ting skjedde på vei til forumet Helt North Shore Music Theatre
199899 Berømmelse Nick Piazza The North American Tour:
november 1998 - 1999
Nasjonal tur
2000 Honk! Stygg North Shore Music Theatre
Helen Hayes Performing Arts Center Amerikansk premiere
2000 En morsom ting skjedde på vei til forumet Helt California Musical Theatre
2001 Flommen Mannlig bly Prospect Theatre Company
2001 Hår Rektor/far/stamme Encores! Konsert
2001 Bat Boy: The Musical Swing/Understudie Union Square Theatre :
2001 desember 2001
Original Off-Broadway-erstatning
2001 Våroppvåkning Melchior Roundabout Theatre Company Verksted
200203 Grundig moderne Millie Jimmy Smith Marquis Theatre :
mars 2002 - april 2003
Original Broadway -produksjon
2003 Sprette Hollis Bessemer Albert Ivar Goodman Theatre:
juni - august 2003
Opprinnelig Chicago -produksjon
John F. Kennedy Center for Performing Arts :
oktober - november 2003
Washington DC
2003 Bright Lights, Big City Michael New York -konsert Konsertforestilling
2004 En fortelling om to byer Charles Darnay Verksted
2004 Mysteriet spiller Joe Manning Second Stage Theatre
Yale Repertory Theatre
2004 Illyria Sebastian Prospect Theatre
2004 Hår Utøver Nytt Amsterdam -teater Skuespillernes fondskonsert
2004 La Cage aux Folles Jean-Michel Marquis Theatre :
november 2004 - juni 2005
Broadway vekkelse
2006 Mary Poppins Bert Prince Edward Theatre West End erstatning
200910 Hår Claude Al Hirschfeld Theatre :
mars 2009 - april 2010
Broadway vekkelse
Gielgud teater :
2010
West End -overføring
2011 Prometheus bundet Prometheus American Repertory Theatre :
februar - april 2011
Original produksjon
2012 Flashdance Nick Hurley US National Tour Opprinnelig amerikansk produksjon
201215 Mormons bok Eldste Price US National Tour:
august 2012 - januar 2013
Nasjonal tur original rollebesetning
Prince of Wales Theatre :
februar 2013 - juli 2014
West End original rollebesetning
US National Tour:
august 2014 - desember 2014
Toronto / Montreal
Eugene O'Neill Theatre :
januar 2015 - januar 2016
Broadway erstatning
2016 Hun elsker meg Steven Kodaly Studio 54 :
mars - juli 2016
Broadway vekkelse
201718 Hei, Dolly! Cornelius Hackl Shubert Theatre :
mars 2017 - mars 2018
mai - august 2018
Broadway vekkelse
201920 Servitør Dr. Pomatter Brooks Atkinson Theatre :
januar - februar 2019
Broadway erstatning
Adelphi Theatre :
januar - mars 2020
West End erstatning

Fjernsyn

År Tittel Rolle Merknader
2003 Eloise på Plaza Regning TV -film
2003 Eloise i juletiden Regning TV -film
2016 Hun elsker meg Kodaly Filmet Broadway -show
2019 Rapunzel's Tangled Adventure Matthews (stemme) 4 episoder
2021 Amerikanske skrekkhistorier Troy Miniserie; 2 episoder
2021 Central Park Young Hank (stemme) Episode: "The Shadow"

Andre verk

  • 2016: The Ceiling Fan (produsent) kortfilm

Diskografi

Solodiskografi

Album
  • 2006: Goodtimenation (Creel/Roth)
  • 2012: Get Out (egenutgivet)
EP -er
Singler
  • 2011: "Støy (likeverd nå)"
  • 2012: "Whitney Houston"
Gjesteopptredener
  • 2002: "Lullaby of Broadway" med Marc Kudisch & David Nehls fra Broadway Romances Manhattan
  • 2007: "Young at Heart" fra Over the Rainbow ( Universal )
  • 2010: "Greenwich Time" fra Love on a Summer Afternoon: Songs of Sam Davis (PS Classics)
  • 2017: "Christmas Broadway Bus Stop" med Laura Bell Bundy og Eden Espinosa
  • 2019: "Hører du klokkene" med The Laurie Berkner Band fra Waiting For The Elevator
  • 2020 "" Witchcraft/I Put a Spell on You "fra I Put a Spell on You ( Broadway Records )
  • 2020: "If It Be Your Will" med Shoshana Bean og Shayna Steele fra Sing Your Hallelujah (Shotime Records)
  • 2021: "Something Wonderful" fra R&H Goes Pop!
  • 2021: "A Moment Forever Ago" fra Central Park sesong to, The Soundtrack

Cast innspillinger

  • 2002: Grundig moderne Millie ( RCA Victor )
  • 2005: Hair ( Actors Fund of America Benefit Recording) ( Sh-K-Boom )
  • 2005: Bright Lights, Big City ( Sh-K-Boom )
  • 2006: It's Only Life (A New Musical Revue) (PS Classics)
  • 2009: Hår (New Broadway Cast Recording) ( Sh-K-Boom )
  • 2011: Fine and Dandy (World Premiere Recording) (PS Classics)
  • 2012: Flashdance - The Musical (Roth Music Inc.)
  • 2012: Fugitive Songs - A Song Cycle (Warner/Chappell)
  • 2016: She Loves Me (2016 Broadway Cast Recording) (Ghostlight Records)
  • 2017: Hei, Dolly! (New Broadway Cast Recording) (Masterworks Broadway)
  • 2019: Tre kontaktpunkter (veldig intense oppføringer)

Utmerkelser og nominasjoner

År Tildele Kategori Arbeid Resultat
2002 Tony Award Beste skuespiller i en musikal Grundig moderne Millie Nominert
2009 Tony Award Beste skuespiller i en musikal Hår Nominert
Drama League Award Fremragende ytelse Nominert
2010 GLAAD Media Award Special Recognition Award
(delt med rollebesetning)
Æret
2014 Laurence Olivier -prisen Beste skuespiller i en musikal Mormons bok Vant
WhatsOnStage Award Beste skuespiller i en musikal Vant
2017 Tony Award Beste skuespiller i en musikal Hei, Dolly! Vant
Drama Desk Award Enestående utvalgt skuespiller i en musikal Vant
Outer Critics Circle Award Enestående utvalgt skuespiller i en musikal Vant

Referanser

Eksterne linker

Opiniones de nuestros usuarios

Harry Thorsen

Takk. Artikkelen om Gavin Creel hjalp meg.

Unni Ottesen

Det er en god artikkel om Gavin Creel. Den gir nødvendig informasjon, uten utskeielser.

Raymond Sivertsen

For de som meg som leter etter informasjon om Gavin Creel, er dette et veldig godt alternativ.