Cara Buono



All kunnskapen som mennesket har samlet i århundrer om Cara Buono er nå tilgjengelig på internett, og vi har samlet og bestilt den for deg på en mest mulig tilgjengelig måte. Vi vil at du skal kunne få tilgang til alt relatert til Cara Buono som du vil vite raskt og effektivt; at opplevelsen din er hyggelig og at du føler at du virkelig har funnet informasjonen om Cara Buono som du lette etter.

For å nå våre mål har vi gjort en innsats for ikke bare å få den mest oppdaterte, forståelige og sannferdige informasjonen om Cara Buono, men vi har også passet på at utformingen, lesbarheten, lastehastigheten og brukervennligheten til siden være så hyggelig som mulig, slik at du på denne måten kan fokusere på det essensielle, kjenne til all data og informasjon som er tilgjengelig om Cara Buono, uten å måtte bekymre deg for noe annet, vi har allerede tatt hånd om det for deg. Vi håper vi har oppnådd vårt formål og at du har funnet informasjonen du ønsket om Cara Buono. Så vi ønsker deg velkommen og oppfordrer deg til å fortsette å nyte opplevelsen av å bruke scientiano.com.

Cara Buono
Cara Buono på Chiller Theatre Expo 2017.jpg
Buono på Chiller Theatre Expo 2017
Født
Alma mater Columbia University
Okkupasjon Skuespillerinne
År aktive 1989 - i dag
Ektefelle (r) Peter Thum
Barn 1

Cara Buono er en amerikansk skuespiller. Hun er mest kjent for sine roller som Dr. Faye Miller i den fjerde sesongen av AMC -dramaserien Mad Men ; Kelli Moltisanti i sjette sesong av The Sopranos ; Linda Salvo i 2006 -komedien Artie Langes Beer League ; og Karen Wheeler i skrekk-sci-fi Netflix- serien Stranger Things (2016-i dag). Hun har dukket opp i filmer inkludert Hulk (2003) og Let Me In (2010).

tidlig liv og utdanning

Buono er født og oppvokst i Bronx i en familie med blå krage av italiensk avstamning . Hun har to brødre og en søster.

Buono gikk på Fiorello H. LaGuardia High School og ble uteksaminert fra Columbia University hvor hun var en dobbel hovedfag i engelsk og statsvitenskap . Hun tok sin grad på tre år. Hun debuterte som skuespiller i Harvey Fiersteins skuespill Spookhouse i en alder av 12 år.

Karriere

Buono fortsatte scenearbeidet både på Broadway og Off Broadway , og startet sin filmkarriere overfor Ethan Hawke og Jeremy Irons i Waterland (1992). Mye av arbeidet hennes har vært i indiefilmer som Chutney Popcorn (1999), Happy Accidents (2000), Next Stop Wonderland (1998) og Two Ninas (1999), som hun co-produserte. I 1999 spilte hun en liten rolle som ung Gerry Cummins i TV -filmen, Deep in My Heart (1999).

Hun spilte hovedrollen i den siste sesongen av NBC -dramaet Third Watch (1999) som paramediker Grace Foster, og Ang Lees tilpasning av Marvel Comics ' Hulk i 2003 som mor til tittelfigurens alter ego, Bruce Banner.

Hun dukket også opp som Kelli , kona til Christopher Moltisanti ( Michael Imperioli ), i den todelte siste sesongen av HBO- dramaserien The Sopranos , som ble sendt i 2006 og 2007. I tillegg dukket hun opp som Dr. Faye Miller i den fjerde sesongen av AMC -dramaserien Mad Men , som hun mottok en Emmy -nominasjon for fremragende gjesteskuespillerinne i en dramaserie i 2011.

Personlige liv

Buono liv i New York 's Greenwich Village med ektemannen Peter Thum , grunnlegger av Ethos Water , og deres datter.

Filmografi

År Tittel Rolle Merknader
1992 Gladiator Soloppgang
1992 Waterland Judy Dobson
1994 Cowboy -måten Teresa Salazar
1995 Killer: A Journal of Murder Esther Lesser
1995 Spark og skrik Kate
1997 Laget menn Toni-Ann Antonelli
1998 Neste Stop Wonderland Julie
1998 River Red Rachel
1999 Århundrets mann Virginia Clemens
1999 To ninas Nina Cohen
1999 Chutney Popcorn Janis
2000 Glade ulykker Bette
2000 Ta ned Christina Painter
2000 Oppmerksomhet Shoppere Claire Suarez
2003 Hulk Edith Banner
2004 Fra andre verdener Joanne Schwartzbaum
2006 Artie Langes Beer League Linda Salvo
2007 Cthulhu Dannie Marsh
2010 Forrådt Amy Waite Kortfilm
2010 Ting Madeline Kortfilm
2010 Slipp meg inn Owens mor
2012 The Discoverers Nell
2014 Et godt ekteskap Betty Pike
2015 Papirbyer Connie Jacobsen
2015 Halve den perfekte verden Sonia
2017 Alle helgner Aimee Spurlock
2018 Monstre og menn Stacey

Fjernsyn

År Tittel Rolle Merknader
1989 Dream Street Joann 2 episoder
1991 CBS Schoolbreak Special Abby Morris Episode: "Abby, My Love"
Daytime Emmy Award for Outstanding Performer in a Children's Special (nominert)
1992 Jeg flyr bort Diane 3 episoder
1993 Tribeca Rose Polito Episode: "The Hopeless Romantic"
1993 Victim of Love: The Shannon Mohr Story Tracey Lien TV -film
1995 The Single Guy Christie Episode: "Tennis"
1996 New York Undercover Connie Episode: "A Time to Kill"
1996 Lov og orden Shelly Taggert Episode: "Kjærester"
1998 Lov og orden Alice Simonelli Episode: "Punk"
1999 Dypt i hjertet mitt Unge Gerry Cummins TV -film
2001 Familie Jus Carly Hanson Episode: "Intensjoner"
2002 Law & Order: Criminal Intent Charlotte Fielding Episode: "Phantom"
2002 CSI: Crime Scene Investigation Tracy Logan Episode: "Chasing the Bus"
2003 Frøken Match Michelle Schiff Episode: "The Love Bandit"
2004 Seks måneder å leve Alice Episode: "1.1"
200405 Tredje vakt Grace Foster 22 episoder
200607 Sopranos Kelli Moltisanti 7 episoder
2007 Lov og orden Advokat Shannon Episode: "Melting Pot"
2007 Queens Supreme Bettina Martinelli Episode: "That Voodoo That You Do"
2007 The Dead Zone Lensmann Anna Turner 6 episoder
2008 Lov og orden: Special Victims Unit Rachel Zelinsky Episode: "Uortodoks"
2008 Den urolige Julie Bishop TV -film
2009 ER Lisa Salamunovich Episode: "Og til slutt ..."
2009 NCIS Navy Cdr. Sarah Resnik Episode: "Slå av"
2010 Gale menn Faye Miller 10 episoder
Primetime Emmy Award for fremragende gjesteskuespillerinne i en dramaserie (nominert)

Screen Actors Guild Award for fremragende ytelse av et ensemble i en dramaserie (nominert)

2011 Brødre og søstre Rose 3 episoder
2011 Hawaii Five-0 Agent Allison Marsh Episode: "Ho'opa'i"
2011 En begavet mann Carol Gordan Episode: "I tilfelle ubehag"
2012 Drew Peterson: Urørt Kathleen Savio TV -film
2013 Borg Siobhan O'Doul Episode: "The Wild Rover"
2013 Den gode kone Charlene Peterson Episode: "A More Perfect Union"
2014 Carrie dagbøkene Øre Episode: "Hungry Like the Wolf"
2014 Elementær Sarah Cushing Episode: "Ears to You"
201415 Person av interesse Martine Rousseau 8 episoder
2015 The Mysteries of Laura Julia Davis Episode: "The Mystery of the Taken Boy"
2016 - i dag Stranger Things Karen Wheeler Tilbakevendende rolle
Screen Actors Guild Award for fremragende ytelse av et ensemble i en dramaserie (nominert) (2016)
Screen Actors Guild Award for fremragende ytelse av et ensemble i en dramaserie (nominert) (2017)
2017 Svartelisten: Innløsning Anna Copeland Episode: "Leland Bray"
2017 Okse Amaya Andrews Episode: "Illusjonen om kontroll"
2018 Romanoffs Debbie Newman Episode: "Bright and High Circle"
2019 Superjente Gamemnae Gjentakende rolle

Videospill

År Tittel Stemme rolle Merknader
2002 Mafia Sarah Angelo

Referanser

Eksterne linker

Opiniones de nuestros usuarios

Tove Hole

Artikkelen om Cara Buono er fullstendig og godt forklart. Jeg ville ikke legge til eller fjerne et komma.

Sara Røed

Jeg har funnet informasjonen jeg har funnet om Cara Buono veldig nyttig og morsom. Hvis jeg måtte sette et 'men', kan det være at den ikke er inkluderende nok i sin ordlyd, men ellers er den flott.

Harry Arntzen

Takk. Artikkelen om Cara Buono hjalp meg.