Showball

Showbol , også kjent som hurtigfotball , futbito , arenafotball , innendørsfotball eller 5 -er- fotball , er en sport blandet med tradisjonell fotball og futsal . Den har den egenskapen at ballen er i konstant bevegelse siden spillefeltet er avgrenset av en vegg; derfor kalles det også "rask fotball". En av metodene er fotball for blinde .

Gameplay

Kampene spilles innendørs, to omganger på 30 minutter hver, med 10 minutters pause. Overflaten på banen er laget av syntetisk gress og den er inngjerdet, av denne grunn hindrer den ballen i å gå ut på sidene, så vel som på siden av målene. Størrelsen på banen er 42 × 22 meter og hvert lag består av 6 eller 5 spillere på hver side.

Historikk

Det begynte i Mexico i siste halvdel av 1960-tallet med navnet "Five a side" ( Five football ) som først ble praktisert av profesjonelle fotballag , som brukte rundellen på en hockeybane og dekket gulvet med syntetisk gress. Senere ble denne aktiviteten populær blant befolkningen generelt. På 1970 -tallet kom denne aktiviteten til USA hvor den begynte å bli praktisert under navnet "Indoor Soccer" fordi den ble spilt innendørs , i motsetning til Soccer Soccer, som ble spilt utendørs . I 1977 ble "Major Indoor Soccer League (MISL)" født i USA, som forsvant kort tid etter; i 1993 ble en annen profesjonell liga opprettet i USA, "Continental Indoor Soccer League" (CISL).

Profesjonelle ligaer finnes i Tyskland , Nederland , Spania , Storbritannia , Australia , Mexico , Brasil , Canada , Guyana , Colombia og USA ; kombinerer tradisjonell fotball og futsal . Hans popularitet vokste i noen latinamerikanske land under påvirkning av Iván Zamorano , Alejandro Mancuso , Carlos Valderrama , Gabriel Cedrés og Rivelino Carassa . [ referanse nødvendig ]

Denne ideen ble skapt som en tjeneste for å tilfredsstille behov rettet til en gruppe mennesker som søker å forbedre livskvaliteten gjennom utøvelse av sport, og krever en disiplin som har innovative egenskaper og som gjør den til en banebrytende praksis, med spesifikke egenskaper. og teknikker innen to spesifikke områder: logistikk og prosessoverholdelse.

Eksisterende ligaer

Spilleregler

1. Alle lag må registrere maksimalt ti spillere og minimum åtte for kampen om kampen, en av dem er registrert som
  2. Spilleren vil ha navnet sitt øverst på skjorten.
  3. Ballen må være nummer 4.
  4. Stadionklokken er veiledende. Tiden stopper ikke når som helst.
  5. Kampens dommer vil redusere tiden han anser som passende, og synlig advare andredommeren i siste minutt av hver gang.
  6. Bytte må gjøres på tilsvarende sted, det vil si mellom målscorerbordet og benken, den innbyttede spilleren som går først og spilleren som kommer inn på spillefeltet som kommer inn senere.
  7. Innkastet skal gjøres vendt mot banen og med føttene plassert vinkelrett på veggen og ved siden av. Ballen må drives under midjen og med én hånd.
  8. Hjørnesparket tas med foten fra hjørnespark.
  9. Verken foulen, corneren eller midtsparket, samt målsparket, kan utsettes i mer enn fem sekunder. Hvis denne tiden overskrides, vil en feil bli varslet fra samme punkt.
  10. Mål scoret med hånden av keeper vil ikke være gyldige, verken i målsparket eller i den normale utviklingen av kampen.
  11. Ballen kan krysse midten av banen i målsparket tatt av keeper.
  12. Målvakten kan ikke utsette spillet i mer enn fem sekunder ved å holde ballen i sitt eget område når han er i besittelse.
  13. Det er ikke tillatt å klamre seg til veggen, på en slik måte at dette antar en fordel over rivalen.
  14. Barrieren i fouls og cornere vil være plassert på 5 meter.