Latin Cup
1950
Latin Cup 1951 Latin Cup
1952

Latin Cup i 1951 var den tredje utgaven av Latin Cup , en fotballturnering organisert av de nasjonale forbund i Spania (RFEF) — arrangør av arrangementet —, Italia (FIGC), Frankrike (FFF), Portugal (FPF) og godkjent av FIFA skal utpeke den beste foreningen og klubben i Sør-Europa.

Vinnerlaget i denne tredje utgaven var den lokale Associazione Calcio Milan etter å ha slått Lille Olympique Sporting Club med fem mål mot null. I denne tredje utgaven ble det scoret totalt 26 mål på 5 kamper, noe som ga et gjennomsnitt på 5,2 mål per kamp.

På slutten av syklusen samlet Spania og Portugal åtte poeng i syklusen, mens Frankrike og Italia hadde sju.

Utvikling

I den italienske utgaven av 1951 var den eneste mesteren som ikke deltok franskmennene, Olympique Gymnaste Club de Nice som ble erstattet av andremann Lille Olympique Sporting Club . Atléticos som var i flotte år med Helenio Herrera på benken og Larby Ben Barek , Henry Carlsson og Adrián Escudero blant andre på banen gjentok seg for Spania. [ 1 ] Motsatt var en Associazione Calcio Milan som begynte å vise tegn på det store laget det ble på den tiden og som skulle spille hjemme.

Deltakere

Det var andre gang at en av mesterne ikke deltok i turneringen. Den franske representanten, Olympique Gymnaste Club de Nice ble erstattet av andre Lille Olympique Sporting Club .

Associazione Calcio Milan og Lille Olympique Sporting Club debuterte i konkurransen.

Merk: Navn og flagg på klubber i henhold til tid.

Deltakende lag
semifinaler (Tilstand)
Associazione Calcio Milan Lille Olympique Sporting Club Club Atlético de Madrid Sporting Clube de Portugal

Italiensk mester ( Serie A 1950-51 )
Andreplassert ( divisjon 1 1950-51 )
spansk mester ( første divisjon 1950-51 )
portugisisk mester ( Primeira Divisão 1950-51 )

Sluttfase

I rekkene til Associazione Calcio Milan består trioen av svenske angripere av Gunnar Gren , Gunnar Nordahl og Nils Liedholm , medlemmer av det svenske laget som vant OL i London 1948 — og populært kjent i Italia som « gresk-no-li » »—. [ 2 ] En 4-1-seier mot spanjolene og en 5-0-seier i San Siro -finalen mot gallerne klassifiserte dem uoffisielt som den beste søreuropeiske klubben på den tiden. Rojiblancos endte på tredjeplass igjen etter å ha beseiret SC Portugal, lik poengsummen til det spanske og portugisiske forbundet.

Semifinaler
20. juni 1951 AC Milan 4:1 (2:0) Atletico Madrid Giuseppe Meazza stadion , Milano
Renosto Scoret i det 17. minutt 17' Scoret i det 55. minutt 55' Scoret i det 75. minutt 75'
Nordahl Scoret i det 19. minutt 19'
Rapportere Scoret i det 70. minutt 70' Carlsson Dommer: Leon Boes
21. juni 1951 Lille CSO 1:1 (1:0) SC Portugal Giuseppe Meazza stadion , Milano
Jensen Scoret i det 37. minutt 37' Rapportere Scoret i det 56. minutt 56' Basker Dommer: Manuel Asensi Martin
semifinale tiebreaker; 22. juni 1951 Lille CSO 6:4 (2:1, 4:4) ( t.s. ) SC Portugal Giuseppe Meazza stadion , Milano
Strappe Scoret i minutt 5 5' Scoret i det 45. minutt 45' Scoret i det 49. minutt 49' Scoret i det 54. minutt 54' Scoret i det 97. minutt 97'
Tempowski Scoret i det 92. minutt 92'
Rapportere Scoret i det 27. minutt 27' Scoret i det 53. minutt 53' Scoret i det 76. minutt 76' Vasques
Scoret i det 65. minutt 65' Caldeira
Dommer: Manuel Asensi Martin
Tredje plass
24. juni 1951 Atletikkklubben i Madrid 3:1 (1:1) Sportslig Lisboa Giuseppe Meazza stadion , Milano

mål
32' Gunnar Nordahl 1-0
40' Renzo Burini 2-0
57' Gunnar Nordahl 3-0
67' Gunnar Nordahl 4-0
70' Carlo Annovazzi 5-0